قوامی بین قوام سفت و نرم تقریباً طبیعی است. اگر به هر طریقی بیش از حد تاب بخورد، می تواند مشکلات گوارشی یا فیبر را نشان دهد.
بیماری سلیاک یک اختلال گوارشی است که در اثر واکنش غیر طبیعی سیستم ایمنی به گلوتن ایجاد میشود. بیماری سلیاک به نامهای اسپرو، اسپروی غیر حارهای، عدم تحمل گلوتن و آنتروپاتی حساس به گلوتن نیز نامیده میشود. در بیماری سلیاک، پاسخ سیستم ایمنی بدن به گلوتن باعث ایجاد مادهای سمی میشود که پرزهای روده را از بین میبرد. پرزهای روده، برآمدگیهای انگشت مانند داخل روده کوچک هستند.
اگر بیش از دو هفته است که دچار مشکل گوارشی مثل اسهال یا یبوست شده اید، حتما به پزشک مراجعه کنید تا بطور دقیق مشکلتان بررسی شود.
در برخی موارد، نارسایی در رشد تنها علامت بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان است. اما علائم احتمالی دیگری نیز وجود دارد که در برخی از آنها دیده میشود.
همچنین وجود باکتری معده و روده و عفونت های گوارشی میتواند باعث پیشرفت این بیماری شود.
بیشتر مردم، اسهال را اولین نشانه بیماری سلیاک میدانند. بیشتر مبتلایان به سلیاک در هنگام مراجعه به پزشک از اسهال شکایت میکنند. اسهال در نوزادان و کودکان نوپا منجر به شرایطی میشود که آن را بیماری سلیاک حاد “نارسایی در رشد” مینامیم.
نوزاد یا کودک نوپایی که مبتلا به بیماری سلیاک است، ممکن است دچار اسهال مزمن یا یبوست نیز شود، اگرچه مطالعات پزشکی نشان میدهد این نشانه در بزرگسالان بیش از کودکان دیده میشود.
هر چقدر هم که این حالت نگران کننده به نظر می رسد، معنی آن این است که مدفوع نسبت به مدفوع دیگری که غرق می شوند، چگالی کمتری دارد.
دلایل دیگر و کمتر جدی نیز برای این تغییر رنگ وجود دارد. غذاهایی مانند چغندر، زغال اخته، ژلاتین قرمز یا آب گوجه فرنگی نیز می توانند باعث رنگ قرمز مدفوع شوند.
تمام حقوق مادی و معنوی این وبسایت برای شرکت خدمات دارویی رضوی محفوظ است.
علاوه بر کاهش رشد، کودکانی که با نارسایی در رشد مواجهند، ممکن است نقاط عطف رشدی خود، مانند توانایی غلت زدن، نشستن، ایستادن و راه رفتن را از دست بدهند و کسب مهارتهای ذهنی و اجتماعی در آنها به تاخیر بیافتد.
اگر چه کودکان مبتلا به بیماری سلیاک دارای محدودیت در رژیم غذایی و منع مصرف در استفاده از مواد غذایی حاوی گلوتن هستند، اما با آگاهی از مواد غذایی مفید و مضر برای آنها میتوان رژیم غذایی متنوعی را برای آنها تهیه کرد. در صورتی که علائم بیماری سلیاک را در کودک خود مشاهده کردید، به پزشک اطفال مراجعه کنید تا شما را با رژیم غذایی مناسب برای درمان این بیماری آشنا کند.
کلیه حقوق محفوظ و مربوط به سایت الو دکتر است و بازنشر مطالب فقط با ذکر لینک مستقیم مجاز است. میزبانی شده در سرور اختصاصی ایران سرورستاپ
مدفوع رنگ پریده همچنین می تواند از عوارض جانبی برخی داروها مانند داروهای ضد اسهال باشد. در هر صورت اگر ادامه داشت با پزشک مشورت کنید.